11-14 iulie 2019

CURS DE JOGA
Sub îndrumarea călugărului iezuit Saju George SJ, din India
Dr. Saju George Moolamthuruthil SJ s-a născut în 1965 în Kerala, în India de Sud. În paralel cu studiile filozofice şi teologice s-a pregătit şi în domeniul dansului clasic indian. În 2003 şi-a scris teza de doctorat despre bazele teologice ale dansului sacru hindus. Participanţii la cursurile şi conferinţele sale aparţin de diverse religii şi culte. Este adeseori invitat pentru a ţine conferinţe la şcoli de dans renumite din India.
Anul trecut Saju George SJ i-a iniţiat pe participanţii de la Posticum în tainele dansului indian sacru Bharatanatyam, iar anul acesta va oferi îndrumări practice şi teoretice legate de yoga hindusă în cadrul unui curs de trei zile, în decursul căruia va da învăţături despre poziţii de yoga, inclusive exerciţii specific de respiraţie. Cursul se va încheia în 14 iulie de la orele 20, cu o prelegere despre dansul sacru, care va fi însoţită şi de o demonstraţie.
Aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi. Posticum va oferi sumele încasate pentru proiectele din India ale lui Saju George (atelier de dans, şcoală, spital, centru) – construcţie şi susţinere. Preţul cursului: 50 de euro. Camere pot fi rezervate la recepţia hotelului Posticum - preţul pentru o noapte: camera cu un pat - 25 euro, cu două paturi: 40 euro, cu trei paturi: 45 euro, cu patru paturi: 48 euro.
Un yoghin adevărat poate ar alege locul de cazare pentru elevi, unde temperatura este ca într-o saună (fără aer condiţionat), oricine poate să-l încerce, preţul penru o persoană este 9 euro/noapte.
Preţul meselor pentru întreaga perioadă: 60 euro/persoană.
Pentru participare este necesară înscrierea prealabilă. Înscrierile se fac la următoarele date de contact: info@posticum.ro ; 0040 744 504 051
Vă rugăm, să aduceți saltea yoga cu Dvs.!
Articole şi filme recomandate despre Saju:
https://youtu.be/hPtF3c-q6EA (film documentar în limba engleză, 26 minute); https://youtu.be/7cz-ZH_RlIw (engleză, 3 minute); https://vimeo.com/126100467 (engleză, cu subtitrare în germană, 4 minute); Interviu semnat de Claudia Teodora Ignat: http://zidezi.ro/interviu/saju-george.html

14 iulie 2019, de la orele 20.00

Rugăciune-dans
conferinţă ţinută de Saju George
Saju George SJ, maestru şi doctor în domeniul dansului sacru indian Bharatanatyam. Este un artist dinamic, unic, care crede cu tărie în forţa artei, şi implicit în cea a dansului şi a muzicii. Dansul sacru indian bharatanatyam realizează prin mişcare unificarea cu prezenţa divină. Prin persoana părintelui Saju are loc întâlnirea dintre diferite religii şi culturi, pentru unii dintre noi poate într-un mod surprinzător. Lauda lui Dumnezeu o înfăptuieşte şi o trăieşte prin dansul sacru hindus.
Crede cu tărie că în profunzimile dansului se află energia lui Dumnezeu, şi limbajul dansului poate fi şi cel al contemplaţiei, al rugăciunii.
Participarea este gratuită. Se vor putea oferi donaţii pentru susţinerea atelierului de dans al lui Saju, din India.

27 august – 1 septembrie 2019

Vacanță altfel cu

Niklaus Brantschen SJ

maestru zen și părinte iezuit
RELAXAREA veritabilă începe cu momentul în care putem lăsa în urmă munca și activitatea cea de toate zilele. Cel care nu este capabil să se ODIHNEASCĂ, să fie inactiv, nu poate nici să mediteze, ba chiar, își pierde creativitatea și eficiența.
În lumea noastră supraîncărcată, axată pe performanță Centrul Posticum oferă un program de sfârșit de vară DIFERIT: o VACANȚĂ cu părintele iezuit și maestrul zen Niklaus Brantschen. De data aceasta însă el nu ne va mai învăța în primul rând cum să medităm, ci ne va arăta cum să ne ODIHNIM, cum să ne JUCĂM, cum să ne REGENERĂM. Vom întoarce complet pe dos ordinea lucrurilor: nu vom începe cu meditație ci cu relaxare.
Vom avea excursie și înot, Qi-gong și jogging, vom vizita ORADEA și vom participa la concert, la programe familiale și conversații informale, mese și ceai sau cafea, vizionare de filme și jocuri de societate – ba chiar și la… MEDITAȚIE.
Vom încerca să surprindem secretul maestrului: efectul transformator al meditației asupra vieții cotidiene. Vom savura din nou gustul EXISTENȚEI ÎN SINE, numai de dragul ei – împreună cu un maestru.
Dacă lumea meditației este încă străină pentru partenera ta/partenerul tău, sau dacă ai dori ca și copii tăi să intuiască, cum este să exiști în aura unui maestru în SITUAȚII COTIDIENE, această tabără poate fi un excelent prilej să faceți primul pas către această lume nouă.
Așteptăm cu drag familii, perechi dar și singuratici „înrăiți”.
Vacanța altfel cu Niklaus Brantschen este un eveniment din cadrul programului Împreună cu maeștrii/În compania maeștrilor, inițiat de complexul Posticum.
Preț
Taxă de participare cu cazare și masă:
700 RON / respectiv 48 mii ft
CONTACT:
info@posticum.ro
+40 259 431 398
+40 744 504 051
Responsabili de programe:
Dr. Nemes István
tel. 0733843049,
e-mail: istvannemes@yahoo.com
Rencsik Imre
Telefon (pl.(004) 0755 107 691)