Posticum - Movimentum Iuventutis Christianae
Teiului u. 26, RO - 410477 Nagyvárad/Oradea/Grosswardein
Tel.: +40 259 431 398 Fax: +40 359 410 882
Email: info@posticum.ro
Web: www.posticum.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 1 2 3

február

Spirituális programok

 


Meditáció

"Ha sikerül a keresztény misztikát új életre kelteni, akkor ez nemcsak az egyház, de az egész nyugati civilizáció gyökeres megújulásához vezethet.”
H. M. Enomiya-Lassalle (1898-1990) német jezsuita szerzetes, aki évtizedeken át működött Japánban és Európában, mint misszionárius, zen mester és vallásfilozófus.

tovább

 


Világi kolostor

A csend jótékony, olykor kifejezetten gyógyító hatását, többé-kevésbé mindenki megtapasztalta már életében, zaklatott, zörejjel-zajjal átszőtt világunkban pedig egyre többen igénylik. Az egyéni és társadalmi körölmények azonban ma nem kedveznek a csend kultúrájának tudatos kialakításához ...

tovább

 


Világethosz

„Nincs esélyünk a fennmaradásra világethosz nélkül. Nincs világbéke vallásbéke nélkül. Nincs vallásbéke a vallások dialógusa nélkül” – írja Hans Küng „Világvallások etikája” című, magyarul is olvasható, programadó könyvének bevezető soraiban. A svájci teológus által 1995-ben létrehozott Világethosz Alapítvány a világvallások közös ethoszának kidolgozását tűzte ki célul és a vallások közti megegyezés elősegítésére törekszik értékeket érintő kérdésekben.

tovább

ápr.
20
 


A közösség öröme Ifjúsági találkozó a taizéi lelkiség jegyében

 

 

 

 

 

 

 

 

Szervezők: Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, Posticum Keresztény Kulturális Központ, Nagyváradi Görög Katolikus Püspökség, Nagyváradi Ortodox Püspökség, Királyhágómelléki Református Egyházkerület, Nagyváradi Evangélikus Lutheránus Egyházközség

Helyszín: Nagyvárad, Posticum Keresztény Kulturális Központ, 2018. április 20–22.

A taizéi lelkiség a másik értékei iránti nyitottságot, a másik közvetlen megtapasztalásából származó erőt és gazdagságot első rendűnek tekinti.

Alois testvér, a taizéi közösség priorja 2018-ban figyelmünket erre az örömre irányítja. Keressük az örömöt, amely a testvéreinkkel való közös imában és éneklésben és osztozásban rejlik, mert ezáltal az egységet tapasztalhatjuk meg. A teljes teológiai összhangra való várakozás helyett húzódjunk közös tető alá és örömmel és hálával ismerjük fel azokat az adományokat, amelyeket Isten másokban, más egyházakban, más felfogásokban helyezett el. Merjünk találkozni egymással, mert a találkozásban fedezhető fel a másik méltósága. A személyesség és a másik jelenlétének való kitettség olyan közelségbe hoz, amely megteremti az értékelés, a nagyra becsülés, a testvériségben gyökerező kapcsolatok nemességének és tisztaságának légkörét.

A nagyváradi református, római és görögkatolikus valamint ortodox egyházak részvételével taizéi lelkiség jegyében szervezett 2018. évi nagyváradi ifjúsági találkozó a közösség örömének jegyében a hitvallások, meggyőződések és kultúrák közötti megértés, az egymás értékeiben való elmélyülés ezen légkörét szeretné megteremteni. Szeretettel várjuk jelentkezésedet.

Jelentkezés: info@posticum.ro (E-mailen való jelentkezés a tárgy mezőbe kérjük írják be a „Taizé 2018” kifejezést!)

A jelentkezési lap igényelhető a megadott e-mail címen, telefonszámon vagy letölthető az esemény Facebook oldaláról.

Az elszállásolás lehetséges a Posticumban a rendelkezésre álló helyek számának függvényében, a jelentkezés sorrendjében, teljes ellátással szobákban és az ifjúsági szállón (25 személyes közös szoba).

Külső szálláslehetőséget biztosítunk családoknál és intézményeknél. Kérjük, ebben az esetben jelöljék a jelentkezési lapon, hogy külső szállást igényelnek! A külső szállás mellett továbbra is van lehetőség a Posticumban étkezni. Díjszabások alább. Kérjük, egyéni étkezési opcióikat jelöljék a jelentkezési lapon.

Árak a Posticumban:

Szállással, szobákban: 110 lej/fő/nap: szállás 2, 3, 4 ágyas szobákban + reggeli, ebéd, vacsora (összesen 2 nap, 197 lej)

Szállással, diákszállón: 90 Lei/fő/nap: szállás a diákszállón + reggeli + ebéd + vacsora (összesen 2 nap, 157 lej)

Szállás nélkül (csak étkezés, egységárban megadva): ebéd 23 Lei; vacsora: 17 Lei*

Részvételi díj: 25 lej

Az árak 40%-os kedvezményt tartalmaznak.